Горещи новини

Време е за опера в Банско

| 10:05
Наближава дългоочакваната „Лятна оперна вечер на открито“ на централния площад в Банско.Само след седмица, на 16 юли, ще видим прочита на Камерна опера Благоевград на една от най-великите комедийни опери – „Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети. Тя е определяна от критиците като майсторска опера в стила и традицията на “комедия дел арте”. Представена пред публика за първи път, на 3 януари 1843 г. в „Зала Вентадур“ в Париж, „Дон Паскуале” е опера с безброй интерпретации и представления по цял свят, запазила популярността и актуалността си и днес.
Режисьорът Станислав Кимчев и солистите на Камерна опера Благоевград – Пламен Кумпиков (Дон Паскуале) Теодора Петрова (Норина), Венера Мелеки (Норина) Георги Димитров (Малатеста) Юрий Николов (Ернесто) ще ни представят, как би изглеждала „Дон Паскуале” в епохата на 20-те години на миналия век, времето на „Великият Гетсби” и „Панаир на Суетата”.
Оркестърът на Камерна опера Благоевград с концертмайстор Стоил Богданов е под диригентството на Маестро Красимир Топалов.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!