Горещи новини

Впускане в Еразъм приключение: Пътешествие на открития в Разлог, Белица и Петрич“

-13:52-Razloginfo.com

Октомври 2023 г.,– Във вълнуваща поредица от събития Alternativi International част от кампанията Time to Move 2023, организира интересно представяне на програми за мобилност, образование и обучение в Разлог, Белица и Петрич. Тези събития не бяха типичните скучни лекции,  вместо това те се превърнаха във вълнуващо приключение Scavenger Hunt, насочвайки учениците през свят на европейски възможности.Представете си мисия, изпълнена с предизвикателства и награди, но вместо да търсят скрити съкровища, младите хора в Разлог, Белица и Петрич бяха на лов за знания и възможности. Събитията използваха увлекателни методи като световно кафене, интерактивни работни групи и оживени презентации. Този иновативен подход превърна учебния процес в интерактивно и динамично преживяване.

Изследване на света на възможностите

На всяка от локациите, младите хора откриха  безбройните възможности, налични за младите хора в Европа. Те научиха за програма Еразъм+ -младежки обмен, курсове за обучение, стажове, Еразмус Мундус,  възможности за доброволчество/програма Европейски корпус за солидарност,  , програми, подкрепящи предприемачеството/програма Еразъм за млади предприемачи. Всички предназначени да подобрят уменията им и да разширят хоризонтите им. Събитията бяха повече от информационни; те бяха интерактивна платформа за вдъхновение и изследване.

В центъра на вниманието – инициативата Discover EU

Специален акцент беше отделен на инициативата Discover EU, една вълнуваща възможност, особено достъпна за младежи, навършили 18 години. Тази програма позволява на младежите да пътуват из Европа с влак до 30 дни, насърчавайки междукултурното съзнание и чувството за европейска идентичност. Подчертавайки тази инициатива, Alternativi International подчерта значението на културния обмен и личностното израстване чрез пътуване.

След представянето събитията придобиха забавен обрат с викторина за възможностите на ЕС. Освен това  учениците получиха различни рекламни материали и подаръци като химикалки, тетрадки, чанти, шапки, етикети за багаж и тефтери за пътуване. Тези подаръци не бяха просто спомени; те бяха символи на насърчение, вдъхновяващи младежите да се впуснат в собствените си пътувания по Еразъм.

 Съчетавайки забавлението с обучението, събитията  успяха да запалят искрата на любопитството и страстта към пътешествията в сърцата на младите хора в Разлог, Белица и Петрич. Ако имате интерес към различни безплатни възможности за образование, мобилност и обучение в Европа, може да се свържете с екипа на Alternativi International или да ни намерите в социалните мрежи.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!