Горещи новини

Волтова дъга удари 15-годишно дете след селфи на влак

| 18:00

15-годишно дете бе откарано в „Пирогов“ след като волтова дъга го порази, докато си прави селфи на зърновоз. Инцидентът е станал около 14:30 ч. днес на жп гара „Искър“.



От пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ потвърдиха, че детето се е било покатерило на зърновоза.

Засега не се съобщават повече подробности около инцидента както и за състоянието на момчето, което е получило изгаряния.

Напрежението в контактната мрежа е 25 000 волта, а разстояние от 2 метра и по-малко до контактната мрежа е директен риск за живота и здравето, припомниха от железопътната компания. И обясниха, че при токов удар се развива температура от над 6000 градуса, а появата на волтовата дъга зависи от влажността на въздуха и начина, по който е осъществено посягането към мрежата. Затова е опасно за живота качването на ел.стърбловете и вагоните и по съоръженията, предотвратяващи достъпа до контактната мрежа.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!