Горещи новини

Война! Отекват взривове в Киев, Харков и Одеса

-7:30-Razloginfo.com

Взривове разтърсват украинската столица Киев, след като руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция.

Според агенция UNIAN след 05:00 (06:00 московско време) експлозии са били чути, освен в Киев, и в редица други градове на Украйна. Според него има съобщения за „най-малко четири експлозии в Краматорск, мощен взрив в Одеса, Харков, Бердянск“, съобщи ТАСС.

Кореспондентите на CNN, базирани в Киев, казаха, че са чули серия от експлозии на живо. „Чухме поредица от експлозии, поредица от експлозии. Може би седем или осем“, каза Матю Ченс, кореспондент на телевизионния канал в Киев, отбелязвайки, че, съдейки по звука, експлозиите „бяха доста далеч“. На свой ред Клариса Уорд, която е в Харков, каза: „Преди няколко минути чухме поток от силни експлозии“.

Очевидци съобщават пред Ройтерс за звуците от артилерийски обстрел и експлозии в Киев. Първите съобщения за звуци, наподобяващи обстрел от артилерийски оръдия, започнаха да пристигат около 05:00 киевско време (06:00 московско време).

За експлозии в западната част на града беше съобщено по Би Би Си и от британския журналист Макс Хандер, който живее в Киев. Журналисти на агенция AFP съобщиха, че в Мариупол в Източна Украйна са били чути експлозии. Също така, според тяхна информация, рано сутринта е имало най-малко две експлозии в центъра на Киев.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!