Горещи новини

Военновъздушните сили отбелязват своя боен празник

| 9:31

Заместник-министърът на отбраната Катерина Граматиков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват днес в отбелязването на 110-ата годишнина от първия боен полет на военната авиация и празника на Военновъздушните сили (ВВС). Те ще почетат паметта на летците, загинали във военно и в мирно време, с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца пред Народното събрание (на бул. „Цар Освободител“), съобщиха от МО.Военнослужещи от ВВС ще отдадат воински почести и ще поднесат венци и цветя в Алеята на летците (в Централните софийски гробища) и пред Паметника на загиналите летци (в кв. „Иван Вазов“ в София).

По-късно същия ден заместник-министър Граматикова и адмирал Ефтимов ще наградят военнослужещи от ВВС за проявен висок професионализъм при изпълнението на задачите.

По традиция в навечерието на празника командването на Военновъздушните сили се срещна с военнослужещи – ветерани, служили достойно в редиците на бойната ни авиация.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!