Горещи новини

Водач на автомобил, извършил пет престъпления край Банско, остава в ареста по искане на РП – Благоевград

| 13:44

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Т., привлечен в качеството на обвиняем за извършени пет престъпления – по чл. 343б, ал. 1; чл. 343б, ал. 3; по чл. 343в, ал. 1; чл. 270, ал. 1; чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.На 20.05.2023г. 33-годишният Р.Т. управлявал лек автомобил, м. „Мерцедес“, по четвъртокласен път 19014. Той отказал да се подчини на подадения му от полицейски служител сигнал за спиране, като продължил шофирането със скорост над 100 км/ч в час. В опита си да избяга от органа на реда, той създал непосредствена опасност от възникване на пътнотранспортно произшествие.

В хода на разследването е било установено, че обвиняемият управлявал превозното средство с концентрация на 1,93 промила алкохол и след употреба на наркотично вещество – кокаин. У него са били открити незаконно държани 0,53 грама от същия наркотик. Освен това той е шофирал в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление за управление на автомобил без съответно свидетелство за управление на МПС.

Действията по разследването продължават.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!