Горещи новини

Водата за уста убива коронавируса за 30 секунди?

-16:06-Razloginfo.com

Обикновената вода за уста може да се превърне в мощно оръжие в борбата с новия коронавирус. Според проучване течността убива вируса за 30 секунди.

Предварителните данни са обещаващи, коментират от университета в Кардиф, където са проведени експериментите. Те тествали вода с уста със съдържание на цетипиридиниев хлорид с концентрация поне 0,07%.

За да репликират средата в лабораторни условия, учените създали бактериалните особености на човешкия назофарингс.Това не е първото проучване, което показва ефективността на водата за уста при борбата с коронавируса. При други експерименти учените откриват, че редовната й употреба намалява вирусния товар в устната кухина на болните и по-този начин по-трудно разпръсват вируса.

Учените от университета в Кардиф ще подложат резултатите си на клинично проучване с доброволци. Крайната цел е да се установи дали водата за уста трябва да бъде част от международните препоръки за превенция на COVID-19.

Резултатите се очакват през 2021 г.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!