Горещи новини

Внимание! Нов вид телефонна измама

| 13:15

За нова телефонна измама предупреждават от полицията във Велико Търново.Задържан е извършител на ало измама, извършена с откраднат телефонен апарат.

В неделя съдействие в полицията е потърсил 42-годишен местен жител. Той обяснил, че преди броени дни от лекият му автомобил, паркиран пред дома му, е бил откраднат мобилният му телефонен апарат.

В събота му се обадила негова позната и му разказала, че някой, представящ се за него, се е свързал с нея чрез месинджър, обяснил, че е закъсал с автомобила си и има нужда от пари.

Тя повярвала и първо изпратила по таксиметров шофьор сумата от 250 лв., по-късно същата вечер, отново чрез таксиметров шофьор, изпратила още 150 лв.

Според мъжа, който се оплакал в полицията, е направен опит за измама и с друга негова позната, по същата схема.

По случая е започнато досъдебно производство.

От проведените незабавни действия по разследването, като съпричастен към извършеното деяние е задържан 31-годишен от Варна, известен на полицията и осъждан. Работата по документиране на случая продължава.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!