Горещи новини

Внимание! Митничари конфискуват домашна ракия от къщите

| 17:37

Около 1500 литра домашна ракия конфискуваха митничари от Русе от частни жилища миналата седмица.На 17 февруари митнически служители извършиха проверка на частен дом в района на Дулово. В стопанска постройка, прилежаща към имота, са открити 3 PVC бидона с различни вместимости, съдържащи около 260 л течност с мирис на етилов алкохол. Допълнително в кухнята и избеното помещение на къщата са открити още 37 PVC туби с вместимости от 10 и 11 л, пълни с идентична по вид течност. Общото количеството на съхраняваната в имота ракия е 638 л.

В момента на проверката собственикът не е предоставил документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Агенция „Митници“.

При проверка на смесен магазин в същото населено място в района на община Дулово, в дървената постройка до склада на търговския обект и в неработещата витрина са открити 5 PVC туби и 9 шишета, пълни с течност с мирис на етилов алкохол. Общото количество на откритата течност е 53.7 л. Проверяваното лице не е предоставило документи за платен или обезпечен акциз.

На 18 февруари е предприета проверка на частен имот в района на община Никопол. В помещение в двора на имота митническите служители установяват монтиран казан за изваряване на домашен алкохол, за който лицето не притежава валидно удостоверение на регистрация на специализиран малък обект за дестилиране. В последвалата проверка на мазето на къщата митническите служители откриват съдове с различна вместимост, в които е съхранявана общо 507 л безцветна течност с вид и мирис на етилов алкохол. Проверяваното лице не е предоставило документи за платен акциз, количествата течност за иззети и са на съхранение в ТД Митница Русе.

На 17 февруари, при провеждане на съвместна операция със служители на МВР, е извършена проверка на къща в района на община Горна Оряховица. В хода на проверката е констатирано държане на 318 л течност с вид и мирис на етилов алкохол, съдържаща се в 51 броя стъклени и PVC съдове. Проверяваното лице не е предоставило документи за заплатен акциз, а ракията е иззета.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!