Горещи новини

„Вкусно и точка“! Руският „Макдоналдс“ отвори първите 15 обекта в Москва днес

| 17:38

„Вкусно и точка“ е новото име на руските ресторанти на „Макдоналдс“, съобщи пред журналисти генералният директор на веригата Олег Пароев, цитиран от ТАСС.Днес веригата отвори първите 15 обекта в Москва и областта, включително първия в Русия „Макдоналдс“ на Пушкинския площад (открит през 1990 г.). Пред заведението се изви огромна опашка, но имаше и протест, тъй като за посетителите на „Вкусно и точка“ (Вкусно – и толкова) няма да бъдат достъпни всички продукти. Например от менюто на руската версия на „Макдоналдс“ липсват емблематичния Big Mac, както и сладоледът McFlurry.

ТАСС припомня, че „Макдоналдс“ затвори всичките си 850 ресторанта в Русия на 14 март, малко след началото на руското нахлуване в Украйна, което Москва нарича „специална военна операция“. На 16 май компанията с дял от 7 на сто в общественото хранене във федерацията заяви, че напуска Русия и чрез промишленото министерство продаде бизнеса си на руски купувач. Собственик стана бизнесменът Александър Говор.

Веригата ще работи с новия си бранд и с нови названия на ястията в менюто, а всички служители ще запазят работата си при същите условия най-малко за две години. Кметът на Москва Сергей Собянин посочи по-рано, че в обновената мрежа от заведения ще бъде запазено обичайното меню на „Макдоналдс“. Днес веригата отваря 15 обекта в Москва и областта, включително пилотния „Макдоналдс“ на Пушкинския площад.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!