Горещи новини

Високата цена на тока ще вдигне и тази на водата

-14:13-Razloginfo.com

След тока и цените на водата литват. ВиК дружества в цялата страна са пред фалит. Високата цена на тока без съмнение ще вдигне и тази на водата. Но зависи дали водата се качва с помпи или на електричество или гравитацията помага да се прави гравитация в тръбите. В различните части на Българи и увеличението е различно.Сметката за ток на ВиК дружествата е скочила много – един от примерите е в Бургас, където от 722 000 лв. сметка за ток миналата година сметката за август тази година на 1 600 000 лв. Това прави 123% вдигане на цената на водата във ВиК – Бургас.

Дружествата в Пловдив отчита 110% повишение на разхода за вода.

ВиК – Благоевград – 118 скок на цената на водата.

Различни представители на дружества в страната обясниха, че водата не може да покрие техните разходи и работят на загуба, като се притесняват от фалит.

ВиК дружество само не може да вдигне цената на водата, а трябва да мине през държавния регулатор, който да одобри цената на водата. Шефовете на ВиК искат тя да се вдигне.

Средно изчисленията показват, че токът е 40% от разхода на водата във ВиК дружествата.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!