Горещи новини

Вижте с кои отбори се падна България в групата си за Евро 2024

| 15:51

България изтегли много добър жребий за Евро 2024. Тимът ни попадна в група G с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва в групите за Евро 2024 в Германия.Церемонията се проведе в град Франкфурт и стартира в 13:00 часа. Участие в жребия взеха 53 тима, един от които бе и българският национален отбор. За сметка на това пък Русия няма да бъде част от въпросния жребий заради санкциите наложени на страната заради войната в Украйна.

Жребият изглежда доста приемлив на фона на останалите групи, изтеглени по време на жребия. В Група „С“ например попаднаха двата финалиста от предишното Европейско първенство. Италия, Англия, Украйна, Северна Македония и Малта ще мерят сили в една група. В Група „В“ пък попаднаха Нидерландия, Франция, Ейре, Гърция, Гибралтар.

С идването на Младен Кръстаич начело отборът показва признаци на съживяване, а и резултатите също са добри при сърбина до момента. Още по-хубаво е, че той е твърдо решен да направи ударно подмладяване на състава, което вече започна да се случва. Наставникът обаче не е магьосник и трудно ще може да направи чудеса с отбора до началото на квалификациите в края на март следващата година. Така че трябва да бъдем по-скоро умерени оптимисти. А както вече стана дума, надеждите ни за нещо повече до голяма степен зависят и от днешния жребий.

Група „А“: Испания, Шотландия, Норвегия, Грузия, Кипър
Група „В“: Нидерландия, Франция, Ейре, Гърция, Гибралтар
Група „С“: Италия, Англия, Украйна, Северна Македония, Малта
Група „D“: Хърватия, Уелс, Армения, Турция, Латвия
Група „Е“: Полша, Чехия, Албания, Фарьорски острови, Молдова
Група „F“: Белгия, Австрия, Швеция, Азербайджан, Естония
Група „G“: Унгария, Сърбия, Черна гора, България, Литва
Група „H“: Дания, Финландия, Словения, Казахстан, Северна Ирландия, Сан Марино
Група „I“: Швейцария, Израел, Румъния, Косово, Беларус, Андора
Група „J“: Португалия, Босна и Херцеговина, Исландия, Люксембург, Словакия, Лихтенщайн

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!