Горещи новини

Вижте първото предаване на живо от Марс (ВИДЕО)

-11:54-Razloginfo.com

Обикновено снимките от Марс се публикуват в най-добрия случай два дни след заснемането. Европейската космическа агенция реши да ускори този процес и обяви първото предаване на живо от орбитата на Червената планета. Закъснението на сигнала бе само 18 минути на разстояние от 3 милиона километра.Изображенията идват от камерата на космическия кораб Mars Express. Първоначално той е предназначен за наблюдение на спускаемия апарат Beagle 2, но по-късно започва да се използва като независим научен инструмент.

„Това е стара камера, първоначално проектирана за инженерни цели, разположена на разстояние почти три милиона километра от Земята – това не е пробвано досега и, честно казано, не сме 100% сигурни, че ще работи, но аз аз съм оптимист“, каза преди прякото предаване Джеймс Годфри, ръководител на операциите на космически кораби в центъра за контрол на мисиите на ESA в Дармщат. Прякото предаване бе излъчено в официалния YouTube канал на агенцията. Вижте го.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!