Горещи новини

Вижте отговорите от изпитите по БЕЛ след 7. и 10. клас

-18:08-Razloginfo.com

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от изпита по български език и литература след 7-и и 10-и клас.Историята на Ева, която расте и се смалява, преразказваха седмокласниците. Творбата на Иванка Могилска е написана специално за банката с неизучавани произведения, която се използва за изпита след 7. клас. Учениците трябваше да напишат подробен преразказ от името на неутрален разказвач.

С история за учител и неговите ученици, които намират уникална находка, бяха свързани езиковите задачи и тези за четене с разбиране. Предпоследната 25-а изискваше с няколко изречения учениците да обяснят какво внушават стихове от одата „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов.

На национално външно оценяване по български език и литература се явиха близо 60 400 седмокласници. До момента в МОН има постъпила информация за една анулирана работа.

Вижте задачите и верните отговори на изпита след VII клас ТУК

Десетокласниците работиха върху три текста – за дебатите, за Дуранкулак и върху откъс от повестта „Гераците“ на Елин Пелин. Последната задача беше да напишат резюме на текста за Дуранкулак. На този изпит се явиха над 51 300 ученици.

Задачите и верните отговори на изпита след X клас ТУК

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!