Горещи новини

Вижте колко бензин харчат автомобилите в реални условия и кои производители лъжат най-много

-15:14-Razloginfo.com

Австралийската автомобилна асоциация (AAA) продължава изследванията си върху икономичността на съвременните автомобили. Сега, разходът на гориво на автомобилите е проверен отново в реални условия.Този път теста преминаха 21 автомобила от различни класове – от компактни градски хечбеци до големи пикапи на рама. Те бяха тествани на разстояние 93 км в град Джилонг ​​и околностите му според стандартите WLTP, които са в сила в Европейския съюз.

Вижте колко бензин харчат автомобилите в реални условия и кои производители лъжат най-много - 2

Резултатите от теста са доста интересни. Да, реалният разход на гориво на повечето автомобили е по-висок от паспортния, но някои модели потвърдиха официалните данни, а други дори се оказаха по-икономични, отколкото твърдят производителите им.

По-специално, реалният разход на гориво на Volkswagen Tiguan е с 13% по-нисък от паспортния, а на Kia Cerato – с 10%. Но Suzuki Swift, напротив, се оказа „лаком“, тъй като в теста изразходва с цели 31% повече бензин от декларираното.

В абсолютни числа най-икономичен се оказва хибридът Toyota Corolla – 4=2 л/100 км. Най-голям „апетит“ има бензиновият пикап Toyota Hilux – 10=9 литра на 100 км.

Вижте колко бензин харчат автомобилите в реални условия и кои производители лъжат най-много - 3

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!