Горещи новини

Виена отново е обявена за най-добрия град за живеене в света (КЛАСАЦИЯ)

-15:56-Razloginfo.com

Виена отново бе обявена за най-добрия град за живеене в света. Тази нощ стана известна годишната класация на „Икономист интелиджънс юнит“, според която австрийската столица за четвърти път през последните пет години се нарежда начело, съобщиха австрийското обществено радио и телевизия ОРФ.Второто място е на датската столица Копенхаген, следвана от два австралийски града – Мелбърн и Сидни, и канадския Ванкувър. Цюрих, през миналата година трети, сега заема шестото място, уточнява БТА.

В първата десетка няма германски град, отбелязва ОРФ. Щутгарт е минал доста напред и се нарежда на 25-о място.

Пред него се нарежда Париж. Според авторите на проучването големите демонстрации срещу пенсионната реформа са занижили ранкинга на френската столица, която миналата година бе 19-а. За сравнение Лондон се класира тази година на 46-о място, а Ню Йорк – на 69-о.

https://tribune.bg/uploads/articles/original/articles__f43919d6de89ddae867fc4c77ef4ea03.webp?v=1

Класацията на градовете се основава на 30 критерия като стабилността, системата на здравеопазване, културата и околната среда, образованието и инфраструктурата. Виена предлага идеална комбинация на петте фактора, се казва в изследването. Единственият недостатък на града е липса на големи спортни събития.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!