Горещи новини

Взрив по време на представление в Банско! Евакуираха актьори и публика

-10:47-Razloginfo.com

Взрив по време на втората вечер на Летните театрални празници „На публиката с любов“ в Банско доведе до евакуация на цялата публика от салона на читалище „Никола Вапцаров“ в Банско, съобщава „Струма“.

Малко след началото на спектакъла „Майсторите на комедията“, с участието на известните актьори Георги Мамалев,Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, повреда в кондензатора на един от прожекторите и запушване на залата с дим наложила намесата на пожарната.

Принудителният антракт е направен след втория взрив. Първият, който се чул в залата, е майсторски отигран от Мамалев, и публиката дори не е усетила че има повреда. Миризмата на бакелит и димът след втория взрив обаче наложило спектакълът да бъде прекъснат и всички са изведени навън.

Проблемът е отстранен много бързо и след оглед от служители към РСПБЗН- Банско спектакълът е продължил. При инцидента няма пострадали хора. Той е приет от зрителите като част от спектакъла, в който са включени скечове, текстове и образи от телевизионни и театрални формати.

Ето какво обясняват и на официалната страница на община Банско: „Любимите актьори на България – Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, ще помнят дълго гостуването си в Банско. Несъмнено и публиката в залата ще пази спомен от тяхната буквално взривяваща игра. Второто представление от афиша на Летните театрални празници „На публиката-с любов“ премина през „огън и вода“, както каза самият Мамалев.

Малко след началото, „Майсторите на комедията“ евакуираха всички присъстващи, заради задушаващ дим в салона. Първия взрив, който се чу зад сцената, беше майсторски отигран от Мамалев, но вторият предизвика неговото истинско безпокойство и представлението бе прекъснато с принудителен антракт. Публиката търпеливо изчака продължението и когато до един се върна обратно в залата, награди актьорския състав с бурни аплодисменти.Танци, песни и огромна доза забавление подари неповторимото трио на банскалии. Текстът сякаш бе писан специално за това гостуване, а приятелската атмосфера между актьори и публика, се усещаше във всяка минута. Камен и Тончо няколко пъти изказаха впечатленията си от бързата реакция на трите институции – полиция, пожарна и бърза помощ, които останаха „на пост“ до напускането на последния човек в салона. „Това е рискът на живото предаване“, с усмивка каза Воденичаров и припомни на всеослушание подобна история от варненско турне. Явно, с енергията, която не пестят и „високото напрежение“ от смях, което предизвикват, „Майсторите на комедията“ са способни да разпалват пожари от всеотдайна обич към своята публика. Ще ги чакаме отново!“

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!