Горещи новини

Вечно млади с боровинки и орехи

-17:18-Razloginfo.com

Боровинките имат мощна антиоксидантна активност поради високите си нива на проантоцианини и антоцианини. Антиоксидантите се борят със свободните радикали и помагат за възстановяване на свързаните с възрастта окислителни щети, причинени от свободните радикали, които често са причина за редица сериозни заболявания и преждевременно стареене. Антиоксидантите също помагат за предотвратяване на свързано с възрастта увреждане на паметта и двигателните функции при възрастните хора и, освен това, заедно с високите нива на витамини А и С, пазят младостта на кожата.Орехите съдържат полиненаситени мазнини и са изключително богати на омега-3 киселини, които регулират холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания. Тези ядки пазят мозъка от възпаления, стимулират когнитивните функции. Омега-3 киселините държат кожата млада.

Сьомгата също съдържа високи нива на Омега-3 киселини, помага да се предотврати натрупването на холестерол в артериите, предпазва от нарушения на сърдечния ритъм и помага на ума ви да остане чист с напредването на възрастта. Освен това високото съдържание на протеини и противовъзпалителните свойства в рибата, пазят кожата от различни признаци на стареене като петна, акне, бръчки, кафяви петна, пачи крак.

Черният шоколад съдържа флаваноли, които стимулират отпускането на кръвоносните съдове, правейки ги млади и еластични, а също така намаляват кръвното налягане, риска от развитие на диабет тип 2, бъбречни заболявания и деменция. Тези вещества имат положителен ефект върху здравето на кожата.

Спанакът също е много богат на антиоксиданти. Това може значително да намали свързаните с възрастта психически изменения, проблеми със зрението и дегенерация на костите, а високите нива на витамини А, С и Е и бета-каротин помагат да се предпази кожата от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Също така, спанакът, подобно на други зелени зеленчуци, може да предотврати сърдечно-съдови заболявания, да понижи високото кръвно налягане и нивата на холестерола и дори риска от развитие на рак на храносмилателната система.

Доматите съдържат ликопен, който има противостареещи свойства и има благоприятен ефект върху кожата. Също така, яденето на домати намалява нивата на холестерола и помага за предотвратяване на сърдечни заболявания и различни видове рак.

Зехтинът е изключително полезен за здравето на кожата. Съдържанието на мононенаситени мастни киселини има положителен ефект върху здравето на сърцето и помага да се контролират нивата на кръвната захар. В същото време количеството консумиран зехтин е обратно пропорционално на свързания с възрастта спад на когнитивните функции и увреждане на паметта, деменция и болест на Алцхаймер.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!