Горещи новини

Вече са в сила новите мерки срещу COVID-19 у нас, РЗИ и полицията тръгнаха на проверки

-6:51-Razloginfo.com

Официално в сила влязоха новите мерки срещу COVID-19. След като на 19 октомври здравният министър обяви новата заповед за ограничения, тя влиза в сила от полунощ на 21 октомври.

Ключовата фраза в новата за заповед е зеленият сертификат. На практика той ще е ключът към влизането в редица обекти.

Зелен сертификат ще се изисква за допускането на хора в образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и дейности, сред тях са всички кина, театри, молове, магазини над 300 квадрата, плувни басейни, фитнеси, ресторанти, барове, хотелите, университети.

Изключения правят хранителните магазини, аптеките, градският транспорт, банки и финансови институции и администрациите.  Всички останали изисквания и ограничения за тези обекти ще отпаднат напълно.  Документът се изисква за всички лица над 12 години.

При преминаването на 750 на 100 000 заразени, училищата ще затворят. При 500 на 100 000 пък образователните институции ще обучават на ротационен принцип. Тези решение обаче ще бъдат взимани на местно ниво от общините.В университетите ще се иска за всяко присъствено занятие или изпит зелен сертификат.

Новите мерки отприщиха вълна от недоволство, като бяха организирани редица протести, а днес престоят още редица такива.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!