Горещи новини

Вече може да говорите с ChatGPT и той ще ви отговори

| 9:44

OpenAI, стартъпът зад изключително популярния чатбот, обяви, че пуска нови функции, включително възможността да позволи на потребителите да участват в гласов разговор с ChatGPT.Новите гласови функции от OpenAI имат прилики с тези, предлагани в момента от Alexa на Amazon или гласовите асистенти Siri на Apple.

В демонстрация на новата актуализация, споделена от OpenAI, потребител моли ChatGPT да измисли история за „супер-дупер слънчогледовия таралеж на име Лари“. Чатботът е в състояние да разкаже история на глас с глас, звучащ като човек, който също може да отговори на въпроси като „Каква беше къщата му?“ и „Кой е най-добрият му приятел?“

Гласовата способност на ChatGPT е „захранвана от нов модел текст-към-говор, способен да генерира аудио, подобно на човек, само от текст и няколко секунди примерна реч“, каза Open AI в публикацията в блога. Компанията добави, че си сътрудничи с професионални гласови актьори, за да създаде петте различни гласа, които могат да се използват за анимиране на чатбота.

Актуализациите от OpenAI идват на фона на продължаваща надпревара за ролята на ИИ в технологичния сектор. През последните седмици технологичните гиганти пускат нови актуализации, които включват повече инструменти, задвижвани от AI, директно в техните основни продукти. Миналата седмица Google обяви серия от актуализации на своя конкурент ChatGPT Bard . Също така миналата седмица Amazon каза, че въвежда генеративна, задвижвана от AI актуализация на своя гласов асистент Alexa.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!