Горещи новини

Ветеринарни лекари извършват профилактични прегледи на обитателите в Парка за мечки край Белица

-15:34-Razloginfo.com

Както всяка година, като част от грижите към кафявите мечки, които живеят в ПАРК ЗА МЕЧКИ – Белица, ЧЕТИРИ ЛАПИ провежда профилактични прегледи за обитателите на парка. Мечките Теди, Ива, Бойка, Боби и Маринка ще бъдат обстойно прегледани като част от годишната програма на парка за поддържане на здравословното състояние на животните и предоставяне на максимално добри условия за живот. Прегледите включват множество изследвания, включително ехография, рентгенови снимки, дентални прегледи и иновативно медицинско изследване на слуха със специална апаратура, осигурена за мечката Ива, за която има съмнение, че не чува добре. Екип от шест ветеринарни лекари, специалисти на ЧЕТИРИ ЛАПИ – австрийски, български ветеринари и немски специалисти от Лайбниц Института за зоопарковете и дивата природа в Германия, ще извършат прегледите.Годишните профилактични прегледи са от решаващо значение за бъдещето здраве и благополучие на мечките, някои от които са спасени от затворническите условия на циркове, зоокътове, частни колекции и други места, където животните са живели в неблагоприятни условия.

“Тази година мечките се събудиха в началото на април и благодарение на грижите, които полагаме, се чувстват отлично. Знаем, че профилактиката е от изключително значение за тяхното здравословно състояние и сме уверени, че мечките го оценяват. Очакваме скоро посетители в парка и е изключително важно за нас да ги посрещнем със здрави и щастливи животни. Това е нашата мисия – да защитаваме, да се грижим и да поддържаме животните здрави и спокойни в среда, най-близка до естествената им”, сподели Димитър Иванов, директор на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!