Горещи новини

Великобритания отчете над 100 000 новозаразени за ден

-9:30-Razloginfo.com

Броят на новозаразените от коронавиус във Великобритания достигна 106 122 души за изминалото денонощие. Това се случва за пръв път след като в страната беше въведено широкоразпространено тестване. Причина за силния ръст на новозаразените е бързото разпространение на варианта Омикрон. През последната седмица общият брой на случаите се е увеличил с 59%, или 643 219 случая, показват правителствените данни.Редица сектори на икономиката са засегнати от недостиг на персонал, след като болните работници се самоизолират, а болниците предупреждават за опасност във връзка с безопасността на пациентите.

Правителството заяви, че съкращава периода за самоизолация заради коронавируса от 10 на 7 дни за хората в Англия, които покажат отрицателен резултат при бърз тест в два поредни дни.

Министър-председателят Борис Джонсън изключи възможността за нови ограничения преди Рождество Христово, но не и възможността за допълнителни мерки след празника, ако ситуацията се влоши.

Общият брой на пациентите с коронавирус в болница е бил 8008 – леко увеличение в последните 7 дни, но доста под нивото от над 38 000 през януари. Регистрираните смъртни случаи, настъпили 28 дни след установяване на положителен тест, са били 140, което е намаление в сравнение с предишния ден, когато са били 172.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!