Горещи новини

Великобритания отменя тестовете за ваксинирани българи при влизане в страната

| 11:25

Великобритания отменя тестовете за коронавирус за ваксинираните български граждани при влизане в страната и облекчава условията за задължителна карантина при неваксинираните пътници, съобщиха от българското външно министерство.По информация на посолството ни в Лондон, считано от 4 ч. сутринта на 11 февруари, напълно ваксинираните граждани поне от 14 дни, пътуващи от страни извън червения списък, сред които е и България, не е необходимо да правят тест преди отпътуване за Обединеното кралство, не трябва да резервират и заплащат PCR тест за ден 2 след пристигането им в страната и не подлежат на задължителна карантина.

За пътуващите до Обединеното кралство от страни извън червения списък, които не са напълно ваксинирани, е необходимо да отговарят на следните условия при влизане в страната:

– Да представят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 2 дни преди пътуването им (антигенен, PCR или LAMP);

– Да резервират и заплатят PCR тест, който трябва да бъде направен на втория ден след пристигането им.

Гражданите, които не са напълно ваксинирани, не е нужно да бъдат под карантина, освен ако резултатът от проведения PCR тест е положителен, посочват от МВнР.

Всички пътници трябва да попълнят онлайн формуляр за локализация (Public Health Passenger Locator Form) 48 часа преди тяхното пътуване до Обединеното кралство. За пътниците на възраст под 18 години се прилагат правилата за напълно ваксинираните лица.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!