Горещи новини

Великобритания отлага локдаун и по-строги мерки за 2022 г.

-16:19-Razloginfo.com

Правителството на Обединеното кралство няма да въведе нови блокирания в Англия преди края на годината, каза в понеделник британският здравен министър Саджид Джавид.„Няма да предприемаме никакви допълнителни мерки“, каза той пред репортерите, като призова гражданите на Обединеното кралство да подходят отговорно към празниците, да направят тестове и да празнуват навън, ако такъв сценарий е възможен.

„Да, все още има много несигурност около този вариант“, призна Джавид, но подчерта, че наличните данни, заедно със съветите, получени от учените, дават възможност на Англия да отложи потенциалните по-строги мерки за 2022 г.

Британският премиер Борис Джонсън няма да наложи по-строги ограничения, свързани с COVID в Англия днес.

Правителството по-рано наложи набор от ограничения, известни като „План Б“ в Англия, при който хората преминаха да работят от вкъщи и да носят маски на всички открити и закрити места. Пропуски за COVID-19 също са необходими за посещение на големи събития.

Здравни експерти призоваха все пак Джонсън да обмисли затягане на настоящите мерки в отговор на най-тежкото огнище до момента в Обединеното кралство, заради варианта Омикрон, като страната регистрира повече от 100 000 нови инфекции на ден от миналата седмица.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!