Горещи новини

Вашингтон с предупреждение: Иран ще удари Израел до 48 часа

-7:06-Razloginfo.com

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че Израел е готов за „незабавен“ удар срещу Иран, пише британското издание The Times. Това се случи часове, след като американски служител, цитиран от Wall Street Journal, посочи, че Израел се подготвя за директна атака от страна на Иран. В публикацията се твърди, че това ще стане през следващите 24 до 48 часа.Израелски министри са предупреждавали, че ако Техеран предприеме преки военни действия срещу Тел Авив, Израел ще отвърне с удари по територията на Иран, което може да доведе до регионална война в Близкия изток.

Потенциални мишени на евентуален ирански удар може да станат израелското военно командване в Тел Авив, военновъздушни бази в Централен и Северен Израел, израелският парламент и канцеларията на премиера в Ерусалим. Удари по Ерусалим обаче биха били изключително рисковани за Техеран, тъй като в Източен Ерусалим живеят предимно палестинци и защото градът е важен в религиозно отношение.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!