Горещи новини

ВАС реши за бившия кмет на Разлог окончателно

| 18:24

Бившият кмет на Разлог Красимир Герчев загуби окончателно делото, което водеше срещу Антикорупционната комисия, която го обвини в конфликт на интереси и това доведе до отстраняването му от кметския пост.Последната съдебна инстанция – 5-членен състав на ВАС, председателстван от Георги Чолаков, постанови решението на КПКОНПИ за правилно и потвърди наложените на Герчев финансови санкции в размер на 13 000 лв.

Пред съда защитата на Герчев се позова на нови писмени доказателства от съществено значение за делото, които при решаването му не са му били известни. Магистратите обаче направиха друг прочит – че това са документи от ноември 2019 г., повече от 1 г. преди решението на КПКОНПИ, и няма как Герчев да не е имал достъп до тях като кмет и едновременно с това ръководител на проекта за саниране на разложката Професионална гимназия по механизация за селското стопанство, заради който влезе в казуса „конфликт на интереси“. Освен това тези писмени доказателства не могат да променят решението на КПКОНПИ, защото те представляват доклад от проверка на разходите по същия проект, които не са предмет на делото, подчертали са съдиите.

Заради течащите до момента дела Централната избирателна комисия още не е предложила на президента Румен Радев да обяви предсрочни местни избори в Разлог, но сега е възможно всеки момент това да се случи.

Така година и половина след акта на КПКОНПИ екскметът на Разлог Красимир Герчев загуби всякаква съдебна възможност да се върне в кметската администрация и да доизкара мандата си. Това обаче няма да му попречи на следващите местни избори отново да се кандидатира за кмет, тъй като дотогава ще е изтекъл едногодишният срок, в който той няма право да заема управленски пост…

Четете още подробности в struma.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!