Горещи новини

Важни промени за кандидат-шофьорите

-18:29-Razloginfo.com

Задължително обучение по пътна безопасност от детската градина, ревизия на листовките и създаване на нови 28 полигона за обучение на шофьори – това са част от промените в сектор „Транспорт”, заложени в коалиционното споразумение на депутатите от четворната коалиция. Амбицията е да бъдат въведени в спешен порядък още през 2022 година.Народните представители са единодушни, че най-малките трябва да учат задължително каране на велосипед, а учениците от 11 и 12 клас – за пътната безопасност в класните стаи. И още – предвижда се връчването на актове и фишове да е изцяло електронно, а камерите на АПИ да следят за превишена средна скорост.

„По темата за пътната безопасност за първи път има 12 конкретни мерки, които са фокусирани. При нашия стар автопарк и страшно много сервизи в сивия сектор искаме да е ясно кой прави ремонта, кой дава гаранцията и кой носи отговорност за това нещо”, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната”.

„Ние искаме ситуационни задачи в самите листовки, като по този начин да дадем една практическа насоченост на тази теория. Искаме хората, когато излязат и им дадат ключа от първата им кола, те да участват комфортно, да шофират и също така да бъдат толерантни на пътя”, добави той.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!