Горещи новини

Важна информация за шофьорите, засяга пътните такси

-18:01-Razloginfo.com

До този момент „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД и „Диджитол Смарт Инфраструктура“ АД са двата национални доставчици на услуги, които предлагат продажбата на пътни такси е-винетка и тол.„Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД е петото дружество, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) подписва договор в последните шест месеца. На 15 септември м. г. АПИ подписа договор с „Тол България“ ЕООД, а на 14 ноември 2023 г. и с „НИПО ЕЛЕКТРОНИКС“ ООД, съобщиха от АПИ.

След успешно преминаване на серия от тестове в срок до една година, дружеството ще предоставя услуги за събирането на пътни такси за изминато разстояние чрез бордови устройства и GPS тракери.

Договорът е подписан от председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов и от изпълнителните директори на „Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД Христо Даскалов и Ангелина Тодоров, като част от втория етап от Общите условия за електронно събиране на пътни такси. С него се дава възможност за стартиране на процедура по доказване на оперативна съвместимост.

Дружеството е вписано като национален доставчик на услуги в Националния електронен регистър на националните доставчици на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние на 11 май 2022 г., но до момента процедурата не беше достигнала до етап подписване на договор. След като той вече е факт ще може да се пристъпи към интеграционния процес. Всяко дружеството трябва да премине успешно серия от тестове в срок до една година, след което контрактът ще влезе в сила на етап техническото опериране и фирмата ще може да предоставя услуги на ползвателите на платената пътна мрежа.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!