Горещи новини

„Бърза“ клавиатура пише цели думи вместо букви

-16:00-Razloginfo.com

Има хора, които пишат на клавиатурата толкова бързо, че човек може да им диктува, без да прави паузи или да забавя речта си. Всички останали обаче се нуждаят от време, за да изпишат думите, съставящи техните документи, блог-публикации или изказвания в социалните мрежи. Какво би станало, ако можеха с едно натискане на копче да изписват цели думи?

Точно това е идеята зад CharaChorder Lite – „бърза“ клавиатура, замислена да изписва цели думи вместо отделни букви. Тя е научена на някои „акорди“, чрез които може да изписва моментално цели думи.

CharaChorder Lite изглежда точно като обикновена клавиатура и всъщност може да се използва като такава – потребителите могат да изписват думите буква по буква, както е обичайно. Но това, което я отличава от другите клавиатури, е че с едновременно натискане на няколко клавиша потребителите могат незабавно да въвеждат цели думи. Това са нещо като „шорткъти“ за думи, които биват често използвани в писмените документи.Излишно е да се казва, че различни думи се създават чрез натискане на различни комбинации от клавиши. Тези „акорди“ са многобройни и потребителите могат да си създават свои собствени, ако хилядите съществуващи акорди, включени в системата, не са им достатъчни.

Устройството е съвместимо с операционни системи Mac, Windows, iOS, Android и Linux. И тъй като цялата обработка се извършва в самата клавиатура, не е необходимо да се инсталира специален софтуер на компютъра или таблета на потребителя.

Според дизайнерите, с известна тренировка на новия вид клавиатура хората могат да увеличат скоростта на машинно писане от средно около 40 думи в минута до на над 250 д/м.

Лошата новина е, че CharaChorder Lite може и никога да не види бял свят. В момента тя е само идея, която набира финансиране чрез кампания в Kickstarter. Дали ще събере необходимата подкрепа, за да влезе в производство, не се знае.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!