Горещи новини

Български софтуер спечели награда Emmy

-9:14-Razloginfo.com

Българският разработчик на софтуер за 3D визуализация Chaos Group спечели награда за инженерно постижение на церемонията Emmy Engineering Awards. Самите статуетки ще бъдат раздадени след броени седмици – на 21 октомври.V-Ray е приставка за рендъринг, която се поддържа от широк кръг програми за 3D визуализация.

Позволява бързо създаване на фотореалистични изображения за кратко време. Използва се в медийната, автомобилната, архитектурната индустрии, в телевизията, в продуктовия дизайн и други. Първоначалните разработчици са Владимир Койлазов и Петър Митев от „Хаус Груп“ ООД в София, основано през 1997 г., които по това време са студенти във Факултета по математика и информатика на Софийски университет.

Чрез продукта V-Ray, компанията се превръща в световен лидер в сектора за 3D визуализиране, пише hicomm.bg.

Заради използваната нашумяла технология за проследяване на светлинни лъчи, чрез продукта се постига удвоена мощност на рендъринг, което позволява намаляване на времето за изготвяне на дадена продукция, а оттам и спестени разходи за човешки и технически ресурси, като същевременно се постига високо качество на изображенията.

През 2017г., софтуерът за 3D визуализации V-Ray стана един от 18-те носители на „Оскар“ за технологични постижения в киното.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!