Горещи новини

Български национали оглавиха класациите след Евроволей U18, Стилиан Делибосов е едноличен лидер при центровете

| 10:11

Няколко български национали оглавиха класациите на различните постове след края на европейското първенство за юноши под 18 години в Грузия.При центровете Стилиан Делибосов е едноличен лидер, изпреварвайки представители на вицешампионите Франция, както и шампиона Италия. Родният представител има 22 точки от блокада (средно 0,81 на гейм). Волейболистът на „петлите“ Ян Лоренс е втори с 18 пункта (0,9 на гейм). Италианецът Пардо Мати е осми с 15 точки (0,56 на гейм).

При нападателите с най-голяма ефективност Александър Къндев оглавява класирането – с 41% и 85 реализирани точки. Георги Бъчваров е седми.

Втори и трети са чехът Томаш Брихта и италианецът Алесандро Бристот – с по 37% ефективност.

В друга от класациите на нападателите – с най-много реализирани директни точки от атака, Къндев отново е лидер – с 53,12% и 85 точки от 160 опита. Георги Бъчваров е трети с 50,94%.

Второто място е за Алесандро Бристот (Италия), с 51,33 %.

При реализаторите (за отбор) Къндев отново е в топ 10, като заема шеста позиция – със 102 точки (средно 3,92 на гейм).

Лидерството се държи от Лука Маровт (Словения), който има актив от 152 точки и е отбелязвал средно 5,92 точки на гейм. Лука Станкович пък е втори – със 145 пункта (средно 5,8). Тройката допълва французинът Тома Пуйол – със 136 точки (5,91 на гейм, но в 23 гейма).

При изпълнителите на сервис Симеон Николов оглавява подреждането за всички етапи на шампионата, като е отбелязал общо 20 аса (средно 0,5 на гейм). След него са сърбинът Матия Миланович и Миха Окорн (Словения) – с по 19 и 18 точки (средно 0,35 и 0,38).

При изпълнителите на сервис във финалния етап Симеон Николов е четвърти – с 9 отбелязани точки (средно 0,35 точки на гейм). Първи е представителят на Полша – Станислав Часински – с 12 аса, на втора позиция е Матия Миланович с 10 аса.

Топ 3 допълва Мауро Липс от Белгия – с 9 пункта (средно 0,38 на гейм). Другият наш представител в класацията – Кристиян Андреев е шести със 7 аса. 

При изпълнителите на сервис с най-голяма ефективност Кристиян Андреев е лидер, следван от представителите на Белгия и Словения.

При най-добрите посрещачи Любомир Атанасов заема втората позиция в подреждането – с 44% перфектно посрещане. Първенец е Максимилиан Граниечни с 45%.

Тим Тюпре (Белгия) допълва Топ 3 – с 43% перфектно посрещане.

В общата класация на нападателите Александър Къндев е седми с 85 точки (средно 3,27 точки на гейм).

Лидер е Лука Маровт (Словения), със 138 точки, следван от сръбския национал Лука Станкович – със 125 пункта, и Тома Пуйол (Франция) – със 122 точки.

В общата класация на реализаторите във финалния етап Къндев заема отново седмата позиция – със 102 точки (средно 3,92 на гейм). Първи и втори са отново Лука Маровт (Словения) и Лука Станкович (Сърбия) – със 152 и 145 точки.

Припомняме ви, че родният тим спечели бронзовите медали на европейското първенство – след победа над Сърбия с 3:2 гейма в двубоя за третото място. Александър Къндев и Симеон Николов попаднаха в Идеалния отбор на надпреварата.

Източник: bgvolleyball.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!