Горещи новини

Български кораб предизвика разлив на 35 тона дизелово гориво в Дунав

-15:08-Razloginfo.com

Около 35 тона дизелово гориво са се разлели в сръбския участък на река Дунав от кораба „Джумбо 3“, плаващ под български флаг. Капитанът на кораба Цветомир Лаков е арестуван за 48 часа.Скоростта на течението на реката предотврати екологична катастрофа, съобщават сръбските власти.

Инцидентът е станал в понеделник край град Челарево, в автономната област Войводина. Петното се движи между брега и основното течение на Дунав. Изградена е защитна дига край белградския квартал „Батайница“. Плуването на брега на Нови Сад е забранено.

Качеството на питейната вода там не е застрашено. Властите започнаха отстраняването на повърхностния филм от нефт, а първите анализи на водата, взета край Сремска Каменица, показват минимално количество минерални масла.

Не се съобщава за измряла риба. Започнало е разследване. Първите данни сочат, че става въпрос за човешка и техническа грешка.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!