Горещи новини

Българският червен кръст открива дарителска кампания за Украйна

-12:32-Razloginfo.com

Българският червен кръст открива днес кампания за набиране на материални дарения в подкрепа на пострадалите от сблъсъците в Украйна. На страницата си във фейсбук БЧК публикува най-необходимото, което гражданите могат да дарят:„Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения. Най-неотложни са нуждите от:

нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);

спално бельо;

топли завивки;

хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната. Адресите и телефоните на всички областни организации могат да се видят на сайта на БЧК https://www.redcross.bg/contacts/contact2), а за София – в централната сграда на организацията на бул. „Джеймс Баучър“ N76.

„Обръщаме се към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори“, пишат още от БЧК.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!