Горещи новини

Българските моряци от кораба „Руен“ са освободени

-9:51-Razloginfo.com

С помощта на индийските военноморски сили, екипажът на отвлечения на 14 декември 2023 г. кораб „Руен“, сред които и седем български граждани, днес беше освободен, съобщават от пресцентъра на МВнР.Благодарение на усилията на индийските военни целия екипаж на кораба е освободен. Всички моряци са в добро здраве и в момента се полагат усилия за тяхното своевременно завръщане в България, добавят от министерството.

Корабът „Руен“ с осем български, девет мианмарски и един анголски граждани на борда бе превзет от пирати в Арабско море през декември миналата година. Министерството на външните работи в тясно сътрудничество с всички компетентни институции, задграничните представителства на Република България в региона и международните партньори се ангажира активно в усилията за освобождаване на българския екипаж.

Днес, в МВнР е бил повикан и индийският посланик в София. Отправена е допълнителна молба към индийската страна за съдействие и предприемане на всички възможни действия за опазване на живота и здравето на екипажа.

От МВнР изказват огромна благодарност за съдействието на индийската страна в процеса по освобождаване на българските моряци.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!