Горещи новини

Българска фирма замесена в опит за контрабанда на 1,2 млн. долара от Украйна

| 18:05

Бюрото за икономическа сигурност на Украйна разследва опит за незаконно изтегляне на 1,2 млн. долара в чужбина от банкови сметки на украинска компания. Това съобщават местни медии, позовавайки се на офиса на генералния прокурор на Украйна.В схемата е замесено и българско предприятие.

Установено е, че по време на военното положение компанията се е опитала неправомерно да изтегли тези средства по сметка на българска фирма, открита в банката на страната, въз основа на мнима сделка за внос на селскостопанска продукция през морския терминал на Николаев.

Споразумението е било сключено през март тази година по време на активни военни действия в района на Николаев. Това е направило невъзможно действителното претоварване на товари в пристанищата на региона, което показва фиктивността на това споразумение и опитите за легализиране на средствата, посочват от украинската прокуратура.

По искане на държавното обвинение съдът е запорирал въпросните 1,2 милиона долара в банковите сметки на украинската компания.

Разследването по случая продължава.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!