Горещи новини

Българската шарена сол е на първо място в световна класация за подправки

| 17:32

Българската подправка шарена сол зае първо място в класация на смесените подправки от цял свят, направена от изданието Taste Atlas, което съпоставя вкусове и аромати от различни държави.Името на подправката идва именно от смесването на цветовете. Шарената сол е описана като най-популярната смес в България, използвана в кухнята от десетилетия. Тя се получава от смесването на билки и подправки, които са различни в различните краища на България.

„Тя е с приятен, мек и ароматен вкус, който подхожда на много ястия. Ключовите съставки са червен пипер, сол, мащерка, босилек, кимион, сминдух и салвия. Препоръчва се да се използва с хляб, картофи или сирене.“ – пишат от изданието.

В класацията българската шарена сол е получила оценка 4.9 от максимум възможна 5, а след нея се нареждат ямайски микс с лук и чесън, хмели сунели, аржентинска смес с лют пипер, индийската гарам масала и други.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!