Горещи новини

България е на първо място по тютюнопушене в Европа

| 20:12

Държавата няма никаква инициатива, за да ограничи пушенето.България стана на първо място по тютюнопушене в Европа доста неусетно, но стабилно. Досега се борехме с гърците, но сега всички статистики, независимо от възрастовата група, показват, че сме на първо място. 36, 38, 41%, разни данни се дават, но България води в Европа.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria д-р Гергана Гешанова, председател на коалиция „Живот без тютюнев дим“.

Това е една много тъжна статистика, на фона на това, че сме хората с най-висока смъртност, висока заболеваемост от сърдечно-съдови и ракови заболявания. Нещо трябва да се промени и ние се опитваме да достигнем до някого, за да дискутираме тези данни, които статистиката показва.

Политиците и институциите изобщо не мислят по този въпрос. Затова сме решили в този предизборен период да направим една гражданска мисия за спасяването на българите от тютюневия гнет. Това не е мисия срещу пушачите, а срещу тютюнопушенето, което се разпространява сред младите хора и това би трябвало да се спре.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!