Горещи новини

България спечели четвърто злато от европейско първенство по вдигане на тежести

| 17:33

България спечели четвърто злато на продължаващото в албанската столица Тирана европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. В кат. 102 кг Дейвид Фишеров прегази конкуренцията безапелационно с шест успешни опита и титли в двете движения и в двубоя с 392 кг.Дейвид направи перфектно изхвърляне, с което грабна златото в това движение след безпогрешни опити на 170, 175 и 177 кг, с 1 кг повече от досегашния еврошампион Самвел Гаспарян от Армения. В изтласкването Фишеров бе още по-категоричен – 209, 212 и 215 кг, което му осигури титлата и в движението, и в двубоя, а това детронира Гаспарян, задоволил се сега със среброто в двубоя с 390 кг, бронзът бе за испанеца Руис с 384.

Маринов не успя в първото си изхвърляне на 167 кг, но след това се справи с тази тежест и завърши със 172 кг преди почивката. В изтласкването Васил успя само в първия си опит на 200 кг, след което 208 и 210 кг се оказаха тежки за него и така завърши пети в крайното подреждане.
Дейвид Фишеров е на 22 години, роден в Австрия, но с български паспорт. Представител в момента на пловдивската школа (Марица) с треньор Борислав Налбантов.

Миналата година спечели първото си отличие със сребро в изтласкването и 4-о място в крайното класиране в дебютното за него европейско първенство в Москва. Тогава Фишеров изхвърли 168 кг и изтласка 210 кг.

Златото на Дейвид е 7-ия медал само в двубоите за България на европейското в Тирана. Досега с титли са Ангел Русев, Иван Димов, Валентин Генчев и Фишеров, вицешампион е Карлос Насар, а Габриел Маринов и Божидар Андреев грабнаха бронз. Общо със 20 медала в отделните движения сме лидери в класирането по нации ден преди края на шампионата.

Българското участие на европейското в Тирана ще завърши по-късно днес, когато в кат. 109 кг ще вдига Христо Христов, а в кат. 87 кг при дамите ще ни представя Джесика Иванова.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!