Горещи новини

България потвърди ветото за Северна Македония

-9:58-Razloginfo.com

В никакъв случай не можем да изпаднем в изолация заради ветото срещу Р. Северна Македония. България е пълноправен член на Европейския съюз. Имаме своите проблеми, но сме в ЕС, докато Македония не е започнала преговорите дори“, каза дългогодишният кореспондент в Скопие и Белград Николай Коев. Според него срещата в Люксембург е демонстрирала европейска солидарност.

Според Коев Европа се дистанцира от ситуацията, защото ако нашия случай с Македония стане прецедент, това ще се пренесе и в процедурата при останалите от Западните Балкани.

Историческата и фактическата истини са на наша страна. Трудно е да се артикулират фалшиви тези, каза още Коев. Според него разговорите между Зоран Заев и президента Румен Радев е липсвала острота. Тонът в разговорите с президента беше много доброжелателен, допълни Коев. Той каза още, че преди време Франция е била инициатор на новите критерии за приемане на нови членки в ЕС, като те са много по-тежки.Там се говори даже, че Македония трябва да влезе след 8-10-11 години, там има такива тънкости, че ако не изпълниш някой от критериите, те връщат като ученик назад, допълни Коев.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!