Горещи новини

България обяви 10 руски дипломати за персона нон грата. Митрофанова: Това е крайно неприятелски акт

| 15:36

По предложение на компетентните власти на Република България, съгласувано с министър-председателя Кирил Петков, България обяви днес 10 руски дипломати, акредитирани у нас,  за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев връчи в този смисъл съответната вербална нота на посланик Елеонора Митрофанова.

Съгласно информацията на компетентните власти, посочените служители на посолството на Руската федерация у нас са осъществявали на територията на Република България дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Посланикът на РФ у нас Елеонора Митрофанова окачестви решението на българските власти като „крайно неприятелски акт“.

„Възприемаме това като крайно неприятелски акт и си оставяме правото за ответни действия“, подчерта Митрофанова пред РИА Новости.

Самоличността на изгонените дипломати не се уточнява.

Руските медии припомнят, че в началото на март други двама руски дипломати в София бяха обявени за персона нон грата, след като прокуратурата ги обвини в шпионаж.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!