Горещи новини

България изпраща 21 борци на световното в Осло

-10:50-Razloginfo.com

В борбата тръгват с почти всички най-добри състезатели за световното първенство в Осло, което е от 1 до 9 октомври. България ще има общо 21 представители на тепиха.В състава е бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова (57 кг), четирикратната еврошампионка Биляна Дудова (59 кг), №1 в Европа от 2020-а Мими Христова (65). „Бронзовата“ от Игрите Токио 2020 Тайбе Юсеин (62) e в по-дълга почивка и пропуска шампионата.

В свободния стил ще стартират Георги Вангелов (61), пети от Олимпиадата, както и настоящият носител на златния пояс „Дан Колов“ Микяй Наим (57 кг).

При класиците на тепиха ще излязат световният и европейски вицешампион Кирил Милов (97 кг), Айк Мнацаканян (77 кг), трети на световно и европейско първенство, Тарек Абделслам (82 кг), №1 в Европа от 2017-а, както и Дейвид Димитров (72 кг), носител на златния пояс „Никола Петров“.

На първенството в Норвегия ще вземат участие общо 25 олимпийски медалисти от Токио 2020. Наш съдия на шампионата ще бъде Милен Марков.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!