Горещи новини

Българите превзеха Одрин! Масова шопинг истерия

-10:41-Razloginfo.com

През седмицата националната валута на южната ни съседка отбеляза пореден рекорд на обезценка спрямо щатския долар. У нас по официалния курс на БНБ 1 лира вече се търгува под 6 стотинки.Това доведе до масова шопинг истерия и хиляди българи потеглиха за почивните дни на пазар в Одрин, съобщава bTV.

В почивния ден по улиците на Одрин има повече българи, отколкото местни жители.

Всеки втори българин пресмята на калкулатора на телефона си колко му струва покупката в лева.

Българи споделят, че с едно идване до Одрин подменят целия гардероб на децата си. Разказват, че дрехите и обувките са много евтини. Някои идват поне два пъти месечно идват на пазар. Казват, че стоката е по-евтина, но и по-качествена.

В специализираните магазини за млечни продукти може да се открие сирене на цена от 6 до 20 лева за килограм. Според българите всичко е по-качествено и по-вкусно.

Много от магазините примамват клиентите с надписи на български, а продавачите са готови на всякакви трикове, за да продадат стоката си.

Евтиният пазар от Турция обаче може да ни бъде конфискуван на границата. Вносът на млечни и месни продукти от трети страни, например, е забранен.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!