Горещи новини

Българин номиниран за ПР-лидер в световен план за четвърта поредна година

-13:46-Razloginfo.com

Любомир Аламанов е единственият комуникационен специалист в света, номиниран за четвърти пореден път в престижната категория на ICCO Global Awards

SiteMedia Consultancy е номинирана за Независима агенция на годината29.11.2021 г. Най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) публикува номинациите си за най-добри агенции и професионалисти в ПР-сферата за 2021 г. в ежегодните си ICCO Global Awards. Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, за четвърта поредна година е номиниран в престижната категория „PR Leader of the Year“. Той е единственият българин, достигал до финала на авторитетните награди и единственият комуникационен специалист в света, получавал четири поредни номинации.

В същия конкурс SiteMedia Consultancy е номинирана за Най-добра независима агенция на 2021 г., както и в категорията Digital and New Media Award. Сред финалистите са кампании и проекти на световни агенции като FleishmanHillard, Ketchum, Hill+Knowlton, Weber Shandwick, и много други. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 2-ри декември 2021 г.

Признанието за Любомир Аламанов идва само дни, след като той спечели награда за „PR Professional of the Year“ на Platinum PR Awards 2021, организирани от най-авторитетната световна медия за комуникации PR News.

„Приемам тези номинации като поредно доказателство за изключително високото ниво на българския комуникационен пазар. Не случайно толкова много български агенции и специалисти печелят международни награди. Номинациите са и подарък за 20-ия рожден ден на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА). През 2005 г., когато се присъединихме към ICCO, ние всички черпихме световен опит и се учихме. А днес сме на първите места и диктуваме тенденциите за развитие на сектора”, сподели Любомир Аламанов и допълни: „В ситуация на глобална криза, когато бъдещето е неясно, професионалната комуникация може да спасява животи и да сплотява обществата. Кризисният мениджмънт, управление на промяната, комуникация на адаптацията са само някои от бъдещите насоки за развитие на пазара ни. От всеки един от нас и от всички ни като общност зависи колко усилено ще работим и как ще развиваме комуникационната сфера. Потенциалът ни е огромен, само трябва да продължим и да покажем още много добри практики и прекрасни примери.“

Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 25 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Heineken, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100

български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а през 2017 г. една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР-професията – „50 Game-Changers of PR“. През 2018 г. The Holmes Report го посочи в престижния списък „Innovator 25 EMEA 2018“. А най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го отличава четири години поред с номинация за „PR Leader“ за целия свят в престижните Global Awards 2018, 2019, 2020 и 2021. PR News го номинира за „CEO of the Year 2019“ и „PR Professional of the Year 2021“ на престижните Platinum PR Awards, а агенцията му SiteMedia Consultancy е обявена за „Agency of the Year 2019“ за целия свят, както и получи почетно отличие „Agency of the year 2021”. Любомир Аламанов е съосновател на Българската асоциация на ПР-агенциите (БАПРА) и неин пръв Председател на Управителния съвет. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!