Горещи новини

Бъдете внимателни, когато карате назад!

-18:15-Razloginfo.com

Всеки, който причини катастрофа при движение на заден ход, може да е частично виновен, дори ако всъщност е имал предимство. Възможни са и високи глоби. На това обръщат внимание от информационния център на R+V Insurance. Правилата за движение по пътищата в Германия (STVO) например правят разлика между движение на заден ход в движещ се трафик и даване назад, когато паркирате.STVO изисква специално внимание при движение на заден ход. Не трябва да превишавате скоростта на ходене, бъдете постоянно готови за спиране и обръщайте внимание на мъртвите зони. Камерите и сензорите за паркиране помагат за по-добра оценка на разстоянието при движение на заден ход. Шофьорите обаче не трябва да разчитат само на технологиите.

„Другите хора, участващи в пътния трафик, обикновено не могат да предвидят внезапна промяна на посоката“ – обяснява Роланд Рихтер, експерт по трафика в застрахователя R+V Versicherung – „Кой е виновен при инцидент зависи от конкретния случай. Различни фактори играят роля, например колко бързо и далеч са шофирали участващите хора. Пътната обстановка също има значение. Правилата за движение по пътищата изискват всеки да се държи така, когато се движи на заден ход, че да не застрашава другите“, подчертава Рихтер.

„Движението на заден ход е изрично забранено по магистралите. Глобата е по-висока и се добавят наказателни точки към шофьорското досие. В крайно противоречиви с трафика и безразсъдни случаи шофьорската книжка може дори да бъде отнета и може да се очаква наказателно производство“, казва Рихтер – „Така че, ако пропуснете изхода, трябва да продължите към следващия…“

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!