Горещи новини

БЧК стартира предоставянето на помощ за пристигналите от Украйна

| 14:04

БЧК продължава подпомагането на пострадалите от конфликта в Украйна. След като изпрати 11 камиона с хуманитарна помощ за нуждаещите се чрез Украинския Червен кръст, организацията вече предоставя материални помощи, дарени от граждани и фирми по Националната кампания, и на пристигнали в България украинци, засегнати от конфликта /одеяла, дрехи, обувки, детски храни и играчки,  медикаменти, хигиенни материали и др.В координация с държавните институции, областните управи и местната власт БЧК стартира и предоставянето на индивидуална финансова помощ за пристигналите от Украйна по процедури и практики, приети от Комисията за управление на набраните средства по Националната кампания на БЧК.

Започва работата си и Обществен съвет към БЧК, в който участват представители на Омбудсмана на Р България, на държавни институции /Министерство на здравеопазването, Министерство на външните работи, Държавна агенция за бежанците/, на национални медии и др.

Благодарим на всички, които предоставят финансови и материални дарения, за да помагаме заедно на пострадалите от конфликта в Украйна.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!