Горещи новини

БЧК предоставя материална помощ на засегнатите от наводненията в област Монтана

-15:08-Razloginfo.com

Българският Червен кръст следи внимателно обстановката с проливните дъждове в цялата страна и е в постоянна връзка с местните структури и с отговорните институции. Днес беше изпратена хуманитарна помощ от БЧК за първоначално посрещане на нуждите на пострадалото от наводненията население в област Монтана.5 палета с почистващи и миещи препарати, както и дрехи ще бъдат предоставени на засегнатите от водната стихия. Допълнително БЧК ще закупи дезинфектанти и друга необходима помощ.

Чрез своята областна структура в Монтана, организацията остава в постоянна връзка и координация с местните власти. Представители на БЧК-Монтана извършват посещения на терен за установяване на нуждите на пострадалите.

Всички желаещи да се включат с подкрепа за пострадалите от наводненията, могат да го направят на банковата сметка на Община Берковица в лева, като в основание посочат „Наводнение“:

Титуляр: Община Берковица

IBAN: BG35 UBBS 8002 8413 8709 05

BIC code: UBBSBGSF

Банка: ОББ АД – клон Берковица, пл. “Йордан Радичков“ № 1

Код за вид плащане: 44 51 00 (от страната) или 44 52 00 от чужбина

Във връзка с усложнената обстановка и в София област, Българският Червен кръст ще предостави над 200 л вода за нуждите на детските градини в Етрополе.

БЧК има готовност да продължи да оказва хуманитарна помощ там, където това е необходимо и спрямо констатираните нужди.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!