Горещи новини

БЧК изпрати 4 камиона хуманитарна помощ за пострадалите от конфликта в Украйна

| 14:39

За нуждите на пострадалото население Българският Червен кръст изпрати 2 камиона с топли дрехи, завивки, зимни обувки, спално бельо и хигиенни материали, които са част от даренията на граждани и фирми по Националната благотворителна кампания на организацията.Други 2 камиона с хуманитарна помощ, включваща одеяла, комплекти спално бельо и възглавници от Бедствения резерв на БЧК за 2000 души, са предоставени чрез Механизма за Гражданска защита на Европейския съюз.

БЧК продължава да следи с тревога ситуацията в Украйна, поддържа постоянна връзка с Украинския Червен кръст, Международния комитет на Червения кръст и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и е в готовност за последващо подпомагане на засегнатото население от конфликта в Украйна и на пристигащите в България украински бежанци.

Хуманитарната помощ, предоставена от БЧК, се транспортира до Украйна заедно с помощта, отпусната от българската държава, в знак на солидарност с нуждаещите се от подкрепа.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!