Горещи новини

БХРА: Без зелен сертификат за сервиране на открито

-13:59-Razloginfo.com

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) предлагат да отпадне изискването клиентите на заведенията да представят COVID сертификати при консумация на открито. Според зам.-председателя на организацията Атанас Димитров така ще се подпомогне бизнеса, „който е на ръба на оцеляването след въвеждане на зелените сертификати“.В публикация на сайта на БХРА се подчертава, че няма нужда от сертификат, ако някой иска да изпие едно кафе на чист въздух или да яде на крак.

Димитров допълва, че изискването за сертификат трябва да отпадне и за хората, които поръчват на място храна за вкъщи. „В момента ако решиш спонтанно да си вземеш докато вървиш едно капучино или чай, или пък да си купиш нещо за хапване, не можеш да изчакаш на масите пред заведението, ако нямаш сертификат. Или ако между две ски спускания искаш да изпиеш нещо топло, дори за апрески бара ти е нужен сертификат. Това допълнително намалява оборота и консумацията на бездруго закъсалия бизнес. И е в ущърб на клиентите“, обясни Димитров.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!