Горещи новини

БФС отвори широко вратите за чужденци извън ЕС

| 17:21

Сериозни промени настъпват в българския футбол от първия пролетен кръг на първенството. БФС разреши на родните клубове да привличат до 20 футболисти, които са извън Европейския съюз, съобщи Sportal.bg. Досега правилото бе за максимум петима.Наредбата влиза в сила от 14 февруари, когато се проведе и Изпълком на футболния съюз. Интересното е, че тогава от „Дома на футбола“ публикуваха приетите решения, но сред тях не фигурираха такива, свързани с картотекирането на чужденци.

Промяна има и във Втора лига, където досега това бе забранено. Във втория ни ешелон вече ще имат право да използват до петима чужденци без европейски паспорт.

Решението ще облагодетелства клубове, които залагат предимно на чуждестранна селекция. Хипотетично от пролетта даден отбор ще може да излезе с 11 играчи от Бразилия, например. По този начин БФС отваря широко вратите за играчи от Африка и Южна Америка за родния футбол за сметка за родни играчи.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!