Горещи новини

БФСки след обвиненията в сексизъм: Ева Вукадинова никога не е индикирала, че има проблем

| 19:15

Българската федерация по ски излезе с официална позиция по отношение на обвиненията, отправени от Ева Вукадинова от последните дни. Припомняме, че Вукадинова вече не е част от националния отбор, тъй като го е напуснала. Състезателката, която участваше на олимпийските игри в Пекин по-рано през годината, отправи обвинения в сексизъм, но без да посочва конкретни лица.„Много съм щастлива да обявя, че от днес вече не съм част от националния отбор на България. Решението ми да напусна тази организация е свързано с цялата токсичност, която съдържа. Тъжно е, но също така ще ми позволи да „дишам“ и да се насладя на живота и карането на ски“.

„Уморих се да слушам ежедневно груби и сексистки коментари, как трябва да бъде забранен женският спорт, как никога няма да бъдем достатъчно добри, никога не инвестираме достатъчно и никога не сме достатъчно слаби. Всичко, което мога да кажа, е, че изпитвам огромно уважение към всички жени и момичета, които са преминали през това и все още го преживяват“, написа Вукадинова в Инстаграм.

Ето позицията БФСки без редакторска намеса:

Изненадани сме от публикациите на състезателката Ева Вукадинова и от отправените твърдения и обвинения към Българската федерация по ски. Бихме желали да заявим следното:

Състезателката Ева Вукадинова е била част от националния отбор по ски за жени и е изпълнявала програма, одобрена от нея с ясни параметри за всеки сезон, размер на финансиране от страна на федерацията и индивидуални цели.

В нито един момент през последния сезон до 01.04.2022 г ръководството на федерацията не е било търсено от състезателката за обсъждане на евентуални индивидуални проблеми и въпроси, свързани с негативно или обидно отношение на треньори, състезатели или ръководители.

Странно е, че това очевидно дълго подготвяно решение се прави по този демонстративен начин преди началото на държавното първенство и не се наемаме да коментираме доколко професионално е подобно отношение.

Считаме, че подобни важни въпроси следва да се обсъдят след приключване на сезона с оглед намиране най-доброто решение преди всичко за състезателя.

Няма да коментираме направените в писмото нападки за треньори и ръководители без конкретни факти, но Федерацията не би толерирала подобен тип поведение.

Хубаво е всеки един национален състезател да изисква основно от себе си, да е наясно със собствената си мотивация, възможности, цели и резултати в един изключително труден конкурентен спорт като алпийските ски.

Федерацията си запазва правото да прецени доколко подобни безпочвени твърдения според нас увреждат доброто ни име като една от най-старите и авторитетни ски федерации в света и да предприемем съответните юридически стъпки.

Българска федерация по ски

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!